Potential si tendinte viitoare cu ajutorul Social Media

Trendul pietelor in ultimii ani se concentreaza pe dezvoltarea activitatii in mediul online. Pentru ca orice business are nevoile sale, iata ca se gasesc din ce in ce mai multe solutii personalizate care sa functioneze dincolo de bariera fizica si care ating targeturi in moduri din ce in ce mai eficiente. Cum se pot transforma toate acestea in avantaje pentru un business?

In generalitatea si generozitatea mediului online isi face aparitia un segment interesant pentru comunicare si promovare: reteaua de socializare. Capacitatile retelelor de socializare acapareaza, in prima instanta, interesul indivizilor de a comunica, de a socializa si de a stabili conexiuni noi. Evolutia normala atinge stadiu actual in care social media devine o cale de promovare excelenta, prin promovarea platita.

Advertisingul in social media vine cu avantaje clare printre care targetul direct pe categoria de clienti si in functie de caracteristicile acestora care raspund prompt specificatiilor.

Conform unui studiu recent, in Romania anului 2013, retelele de socializare au adunat lalolalta aproximativ 7,5 milioane de useri dintre care aproape 4,2 milioane sunt useri activi. *

Ansamblul activitatilor din social media atinge un prag de  relevanta din ce in ce mai crescut pentru advertiseri.

Acelasi studiu indica faptul ca in octombrie 2013, reteaua de socializare Facebook ocupa locul 1 in clasamentul celor mai populare retele, urmata de Youtube, Instagram, Twitter sau Linkedin.

Locuri importante ocupa si forumurile sau presa care, in actualitate, raman mijloace de promovare pentru advertiseri.

Comentarii pe forumuri, articole catchy sau advertoriale pe bloguri, promovare gratuita sau platita in social media; toate acestea alcatuiesc un mediu spre care, ca proprietari ai business-urilor din aproape orice domeniu, ar trebui sa va indreptati atentia. Este suficient sa credeti in capacitatea acestor mijloace de a va face cunoscuta afacerea. Echipa Web Efektiv preia si implementeaza interfata sociala a afacerii dumneavoastra. Prin abonamente specifice, adaptate pentru a aduce clientii mai aproape, ne alaturam afacerii dumneavoastra pentru a accesa cat mai multe medii care sustin cresterea notorietatii.

Cu un an prolific si avand rezultate pozitive in promovarea social media, Web Efektiv se alatura comunitatii care crede in promovarea online si in dezvoltarea acesteia. Previzionam un trend ascendent in 2014, o imbogatire a numarului de participanti la retelele de socializare si o crestere a posibilitatilor de promovare in acest mediu.

Pasiti mai aproape de clientii dumneavoastra!

rezultate studiu social media

* Studiu realizat de Zelist Monitor